Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
piątek, 8 listopada 2024 10:20
Reklama

HPP

Opis działalności

Obróbka wysokociśnieniowa, czyli hpp umożliwia delikatne konserwowanie żywności bez dodatków i ciepła. Aby to osiągnąć, produkty poddawane są wysokiemu ciśnieniu. Żywność transportowana jest w specjalnych koszach do naczynia wysokociśnieniowego. Następnie przenosi się do maszyny i jest napełniany wodą. Pompy zwiększają ciśnienie w naczyniu, które jest stosowane natychmiastowo i równomiernie rozprowadzane nie pozostawiając widocznego efektu zgniatania produktów. Po zakończeniu ciśnienie zostaje zredukowane, a produkt ma znacznie dłuższy okres przydatności do spożycia i maksymalne bezpieczeństwo produktu.

Obróbka wysokociśnieniowa, czyli hpp umożliwia delikatne konserwowanie żywności bez dodatków i ciepła. Aby to osiągnąć, produkty poddawane są wysokiemu ciśnieniu. Żywność transportowana jest w specjalnych koszach do naczynia wysokociśnieniowego. Następnie przenosi się do maszyny i jest napełniany wodą.
metody utrwalania żywności,paskalizacja,hpp,paskalizacja hpp,High Pressure Processing

Podziel się

Reklama