HPP
Opis działalności
Obróbka wysokociśnieniowa, czyli hpp umożliwia delikatne konserwowanie żywności bez dodatków i ciepła. Aby to osiągnąć, produkty poddawane są wysokiemu ciśnieniu. Żywność transportowana jest w specjalnych koszach do naczynia wysokociśnieniowego. Następnie przenosi się do maszyny i jest napełniany wodą. Pompy zwiększają ciśnienie w naczyniu, które jest stosowane natychmiastowo i równomiernie rozprowadzane nie pozostawiając widocznego efektu zgniatania produktów. Po zakończeniu ciśnienie zostaje zredukowane, a produkt ma znacznie dłuższy okres przydatności do spożycia i maksymalne bezpieczeństwo produktu.
Obróbka wysokociśnieniowa, czyli hpp umożliwia delikatne konserwowanie żywności bez dodatków i ciepła. Aby to osiągnąć, produkty poddawane są wysokiemu ciśnieniu. Żywność transportowana jest w specjalnych koszach do naczynia wysokociśnieniowego. Następnie przenosi się do maszyny i jest napełniany wodą.
Kategoria
Reklama